Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко продовжують "кусати" коаліцію від "Нашої України"

Четвер, 6 квітня 2006, 13:36

Заступник керівника Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко заявляє, що зміст протоколу про коаліцію, ухвалений "Нашою Україною", зводиться до декларативних заяв про підтримку програми президента.

"У цьому документі відсутні чіткі вказівки, які конкретні кроки "Наша Україна" буде робити в майбутній коаліції та новій владі, і як саме вирішуватимуться соціальні питання, проблеми боротьби з корупцією тощо", - сказав Томенко, повідомляє прес-служба БЮТ.

На питання стосовно кандидатури прем’єр-міністра, яку може запропонувати "Наша Україна", Томенко зазначив, що БЮТ готовий її підтримати, "але лише в разі рішення про проведення повторних виборів, на яких "Наша Україна" посяде перше місце серед помаранчевих політичних сил".

"Оскільки на сьогоднішній день за результатами виборів найбільшу підтримку серед помаранчевих, причому зі значним відривом, отримав БЮТ, то питання про призначення на посаду прем’єра кандидатури не від Блоку Юлії Тимошенко наразі не стоїть. Тим більше, що прихильники БЮТ, які голосували за нашу політичну силу, вибирали прем’єром Юлію Тимошенко, а не когось іншого", - зазначив Томенко.

Він припустив, що документ про коаліційну угоду від "Нашої України" був запропонований бізнесовою частиною партії, "яка намагається зробити все, аби помаранчева коаліція не була створена, і БЮТ відмовився від неї".

"Найбільше нас турбує те, що ухвалення "Нашою Україною" саме такого рішення продовжує термін міжвладдя в Україні, затягування якого може мати надзвичайно тяжкі наслідки для соціально-економічного стану нашої країни", - сказав Томенко.

Водночас, за його словами, команда БЮТ "знайде переконливі докази на користь створення такої коаліції, а також запропонує чіткі і зрозумілі принципи формування парламентської більшості та пріоритетні напрямки діяльності новосформованої влади".

Водночас п'ятий номер у виборчому списку БЮТ Андрій Шевченко висловлює задоволення рішенням "Нашої України" і підкреслює важливість реальних дій по просуванню переговорного процесу.

"Ми задоволені, що наші партнери нарешті визначилися зі своєю позицією. Можна сказати, що переміг здоровий глузд", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Шевченко зазначив, що таке рішення відображає "настрій більшості членів НСНУ, а не інші настрої, що намагалися нагнітати в останні тижні".

Разом з тим, він підкреслив важливість реальних дій по просуванню переговорного процесу.

"Партнери визначилися зі своєю позицією. З іншого боку, її необхідно негайно конвертувати в дію, оскільки цей документ можна було підписати ще тиждень тому, ще 27 березня", - сказав Шевченко, додавши, що, на його думку, "такий документ у такому вигляді" не просуває переговорний процес.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування