Порошенко думає, що підписувати меморандум - безглуздо

Четвер, 6 квітня 2006, 14:59

Член ради партії “Наша Україна” Петро Порошенко вважає, що підписувати сьогодні меморандум, який був розроблений за участю членів блоку декілька місяців тому, безглуздо.

"Тоді, в умовах виборчої кампанії, цей декларативний документ, що підтверджував принципову єдність політичних сил, дійсно був потрібний виборцю, але його ніхто не захотів підписувати. Сьогодні у ньому немає сенсу, адже зараз потрібна деталізована угода про створення коаліції, яка буде базуватися на програмі дій, з чіткою процедурою прийняття рішень", - сказав він в інтерв’ю тижневику "Аргументы и факты”, повідомляє УНІАН.

За його словами, "демократія – це завжди процедура: і у формуванні коаліції, і у виході з неї, і у принципах відповідальності персоналій".

"Кадри – це останнє питання, що вимагає рішення. Перш за все необхідно знайти програмні компроміси з приводу СОТ, НАТО, ЄЕП. Визначитись з пріоритетами: зростання ВВП чи соціальних виплат, соціальна політика чи відродження економіки, підтримка малого бізнесу, інвестиційна привабливість економіки України, приватизація, землекористування, місцеві бюджети тощо”, - зазначив Порошенко.

Він також вважає, що на парламентських виборах "переміг народ, а всі політичні сили програли, адже у результаті компромісу, який буде досягнуто, навряд чи хтось виграє”.

За словами Порошенка, українці втомилися від виборів і “того бруду, компроматів і погроз, які постійно лунають у політиці”.

На його переконання, "громадянам потрібна зрозуміла позиція влади”, а наявність негативних настроїв у суспільстві небезпечне і може "утворити загрозу згортання демократії, наслідком чого може стати прихід епохи Нерона, Муссоліні тощо”.

Саме тому Порошенко впевнений, що "сьогодні необхідно виграти мир”, а не починати вести переговори про створення коаліції з ультиматумів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...