Європарламент запропонував змінити статус України

Четвер, 6 квітня 2006, 17:17

Європейський парламент закликає Єврокомісію почати переговори з Україною з приводу угоди про асоціацію.

Таке положення містить декларація, ухвалена Європарламентом у четвер у Страсбурзі за підсумками розгляду питання про парламентські вибори в Україні 26 березня нинішнього року.

Європарламент також підтримав підписання угоди між ЄС і Україною у відношенні спрощення візового режиму з остаточною метою введення безвізового режиму.

Європейські парламентарії також закликали підтримати подальші дії, що спрямовані на підтримку України як повноправного члена у ВТО.

Разом з тим європейські парламентарії звертаються до всіх сусідніх країн із закликом "цілком поважати демократичний вибір народу України й утриматися від якого-небудь економічного або іншого тиску з метою зміни демократично затвердженого подальшого політичного й економічного розвитку країни".

Разом з тим Європейський парламент призвав новий уряд, що буде сформовано після цих виборів, консолідувати відданість України загальним європейським цінностям і задачам шляхом здійснення подальших кроків по просуванню демократії, прав людини, цивільного суспільства і верховенства права, продовження ринкових реформ і подолання політичного поділу в Україні.

Європарламент сподівається на активізацію співробітництва з Верховною Радою і на продовження перехідного процесу в Україні, що "приведе країну до більш інтенсивного співробітництва з ЄС".

"Європарламент узяв зобов'язання допомагати і підтримувати Україну в цьому процесі", - відзначається в декларації.

Європарламент, вітає той факт, що парламентські і місцеві вибори в Україні були проведені в повній відповідності з міжнародними стандартами і те, що Україна твердо стала на шлях перетворення на реальну демократію.

Європарламент взяв до уваги проблеми, що виникли в ході виборів, і закликав відповідні органи в Україні вжити необхідних заходів для того, щоб такі проблеми не виникли під час наступних виборів.

Європарламент дав доручення своєму президентові передати цю декларацію в раду ЄС, Єврокомісію, ПАСЕ, ОБСЄ, НАТО, а також уряду і парламенту України.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...