Омельченко в боротьбі з Черновецьким вирішив створити міжнародний скандал

Четвер, 6 квітня 2006, 17:28

Діючий київський міський глава Олександр Омельченко звернувся до міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, голови СБУ Ігоря Дрижчаного з проханням висловити позицію з приводу заяв обраного мера Києва Леоніда Черновецького про "детектори брехні".

Також Омельченко звернувся з таким проханням до послів США Джона Гербста і Китаю Гао Юйшена, повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації у четвер.

Омельченко просить Дрижчаного перевірити правдивість заяв Черновецького "про передачу йому державним департаментом США" "детекторів брехні".

Як відзначає прес-служба, на думку діючого мера, такі пристрої "можуть використовуватися у цілях, що суперечать чинному законодавству і можуть розглядатися як втручання у внутрішні справи України".

У зверненні до Тарасюка, Гербста і Юйшена увага зосереджена на тому, що Черновецький серед тоталітарних країн, яким США не продають "детектори неправди", нібито згадав Китай і Лівію.

Прес-служба мера повідомляє, що, на його думку, "подібні заяви можуть негативно вплинути на міжнародні відносини України з дружніми державами".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News