"Райффайзенбанк Україна" може стати угорським

П'ятниця, 7 квітня 2006, 12:48

Найбільший в Угорщині банк OTP є найбільш імовірним покупцем виставленого на продаж "Райффайзенбанк Україна".

Про це пише газета "Дело" з посиланням на топ-менеджера одного з банків першої десятки в Україні.

"Це дуже вигідний варіант для австрійців, адже вони одержать за "Райффайзенбанк Україна" близько $500 млн., витративши на придбання "Аваля" ледве більше $1 млрд. Тепер виходить, що вони дуже дешево купили "Аваль", — сказав він.

У той же час, в австрійському банку поки відговорюються загальними фразами і не хочуть підтвердити ім'я справжнього покупця.

Самі покупці також поки уникають прямих відповідей на питання про умови угоди.

Відповідно до законодавства Угорщини, банк зобов'язаний офіційно публікувати на біржі заяву про намір зробити великі покупки, тому що це може вплинути на ціну акцій банку OTP, частина яких знаходиться в обігу на біржі.

За словами прес-секретаря OTP Bank Емесі Барти, банк ще не робив подібних заяв на біржі, однак ще раз підтвердив, що ОТР "розглядає можливість входження в Україну".

OTP Bank із клієнтською базою понад 8 млн. осіб є найбільшим банком Угорщини з часткою ринку 19,4%. Його філії і банки розташовані не тільки в Угорщині, але й в інших країнах Східної Європи.

Раніше OTP Bank брав участь у переговорах з приводу купівлі двох найбільших українських банків – "УкрСіббанка" та "Укрсоцбанка", однак акціонери цих вітчизняних фінустанов відмовили угорцям.

OTP Bank раніше намагався придбати великі банки в Сербії, Хорватії та Румунії, однак він одержав там відмову.

Усе, що їм вдалося — це поглинути невеликий сербський Zepter Bank за $41 млн. Незважаючи на все це, угорські банкіри не мають наміру відмовлятися від політики придбань у Східній Європі.

"Ми будемо розглядати усі варіанти, що підходять для поглинання", - говориться в офіційній заяві банку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування