Головатий просить завести кримінальну справу за хабар

П'ятниця, 7 квітня 2006, 15:18

Міністр юстиції Сергій Головатий звернувся до генпрокурора Олександра Медведька з проханням порушити кримінальну справу за фактом заяви про вимагання хабара, що прозвучала в новинах 5 каналу.

Як повідомляє прес-служба мін’юсту, у сюжеті 5 каналу, в якому йшлося про реформу нотаріату міністерства, було показано інтерв’ю "з однією з осіб, якій за рішенням комісії щодо анулювання свідоцтва про право на здійснення нотаріальної діяльності при міністерстві юстиції було анульовано її відповідне свідоцтво".

"Ця особа в ефірі 5 каналу заявила, що буцімто вона мала розмову з кимось з числа працівників патронатної служби міністра (нібито з "помічником міністра") про можливість поновлення її свідоцтва за умови надання нею 40 тисяч доларів США", - сказано у повідомленні.

Головатий звертається до генпрокурора з проханням порушити кримінальну справу за цим фактом "з метою перевірки заяви про вимагання хабара та встановлення особи, яка буцімто вимагала такого хабара".

Також міністр звернувся до 5 Каналу із заявою про надання йому права і можливості дати відповідь на зазначене звинувачення.

"Це пов’язано з тим, що міністру юстиції не було надано можливості прокоментувати цю заяву, що не відповідає засадам редакційної політики самого Каналу. Зокрема, журналістами каналу не було піддано перехресній перевірці заяву про вимагання хабара або про таку перевірку не було повідомлено в сюжеті", - сказано у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...