Єхануров запропонує Тимошенко ще один варіант

П'ятниця, 7 квітня 2006, 19:10

Представники "Нашої України" наступного тижня мають намір продовжити переговори з Блоком Юлії Тимошенко і Соцпартією щодо створення коаліції демократичних сил.

Про це повідомив прем'єр-міністр Юрій Єхануров в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві.

Він підкреслив, що "Народний союз Наша Україна" розробляє свій варіант угоди про створення коаліції, який буде запропоновано для підписання керівникам політичних сил, що ввійшли в коаліцію в новому парламенті.

"Ми готуємо проект угоди. Повним ходом йде підготовка документа", - сказав Єхануров.

Він відзначив, що його головне завдання як представника НСНУ на переговорах з потенційними учасниками коаліції демократичних сил, - "забрати міни уповільненої дії з під майбутньої коаліції".

За його словами, насамперед, необхідно визначитися з принциповими питаннями діяльності майбутньої коаліції, про що свідчить виступ лідера Соцпартії Олександра Мороза в парламенті 4 квітня.

Єхануров відзначив, що характер виступу лідера Соцпартії пов'язаний з тим, що на нинішньому етапі "немає переліку питань, по яких повинна йти дискусія і вироблена спільна точка зора на низку питань".

За словами прем'єра, при створенні коаліції, у першу чергу, необхідно дати відповідь на ці питання.

Насамперед, за його словами, необхідно визначитися з тим, що меморандуму між трьома політичними силами, який пропонувалося підписати перед виборами, "не існує".

Він відзначив, що "Наша Україна" пропонувала підписати меморандум спочатку за два місяці до виборів, потім за місяць, а після - за тиждень до виборів. "Ніякі сторони не захотіли його підписувати. І тому цей документ закінчився в ніч виборів. Ми ці папери не розглядаємо як документ", - відзначив Єхануров.

Він також підкреслив, що при створенні коаліції необхідно визначитися з позицією кожної зі сторін по ряду проблем, зокрема, щодо Європейського Союзу, НАТО, СОТ, з питань власності, "приватизації - реприватизації", землі, єдності України, мови, Конституції, бюджету.

"Без визначення позиції з цих принципових питань не можна говорити про якісь подальші речі. Без цього коаліція не може відбутися", - підкреслив Єхануров.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування