Єхануров не хоче, щоб Янукович був опозиціонером

П'ятниця, 7 квітня 2006, 19:30

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров веде переговори з усіма політичними силами, що пройшли у Верховну Раду, у тому числі, з Партією регіонів, з яким обговорюється можливість її неопозиційності главі держави.

"З ними ведеться переговорний процес: на яких умовах вони готові не бути в різкій опозиції до президента", - сказав Єхануров інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві.

"Діалог з ними повинен іти, і я зрозумів, що діалог з ними можна вести. Це люди, які абсолютно нормально реагують на пропозиції", - додав він.

Єхануров підкреслив, що проводить переговорний процес від імені "Народного союзу Наша Україна" із Блоком Юлії Тимошенко і Соцпартією про можливість створення коаліції, а також, як уповноважений президента, - із усіма політичними силами, що пройшли в парламент.

При цьому, за його словами, більшість членів "Народного союзу Наша Україна" допускають участь Партії регіонів у формуванні коаліції в майбутньому парламенті.

Він також сказав, що, якщо "Наша Україна" не домовиться про коаліцію з БЮТ, тоді вона буде вести переговори з іншими політичними силами. "Все-таки обговорювалося питання на раді партії (НСНУ) про широку коаліцію, тобто, щоб вона була з чотирьох партій і блоків", - сказав він.

За словами Єханурова, рівень конфліктів у НСНУ з приводу конфігурації майбутньої коаліції тримається "у межах нормальної демократичної структури". "Досить відверто люди висловлюють свою точку зору. Це нормально", - підкреслив він.

Єхануров відзначив, що, з його погляду, велику частину партії складають люди, які "хочуть єднання країни, і в зв'язку з цим, вони не хочуть, щоб Партія регіонів була в опозиції".

За його словами, у партії хочуть знайти спільну мову з Партією регіонів для того, щоб вона "не була в опозиції до президента" і щоб "думали про прапор, а потім про свої інтереси".

Він також висловив думку, що Партія регіонів готова голосувати в підтримку більшості законопроектів, пов'язаних з економічною реформою в країні. "Зрозуміло, що це вигідно для українського підприємця, так чому б і не голосувати. Я не бачу таких розбіжностей", - сказав прем'єр.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News