Ющенко не дозволить безробітним депутатам порушувати реалії

Субота, 8 квітня 2006, 13:23

Президент Віктор Ющенко застосує право вето до Закону "Про статус народного депутата України".

Про це він заявив у суботу в інтерв’ю журналістам в ході церемонії закладання капсули у фундамент монументу Соборності в Маріїнському парку в Києві.

"Приблизно 120 тис. грн. – це те фінансування, яке буде потребувати народний депутат через 10-15 років, якщо він вдруге відмовиться від роботи і просто ніде не буде працювати... Мені здається, це не відповідає українським реаліям, тому я обов’язково накладу вето", - заявив Ющенко.

За словами президента, його вразив "деякий цинізм", коли це питання розглядалося у Верховній Раді.

Він відзначив, що якби з такою "мобілізацією" парламент розглядав інші питання, для прийняття рішень по яких не вистачило 8 чи 9 голосів депутатів, то, на його переконання, в Україні зараз було б набагато більше "відрегульованих речей", ніж сьогодні.

"Коли я бачив, з яким бажанням, з яким стремлінням закликалися у (сесійну) залу всі, щоб голосувати про депутатські пільги, мене це дещо здивувало", - сказав Ющенко.

Він зазначив, що незрозуміло, як сьогодні можна підняти у таких високих соціальних гарантіях депутатів, причому депутатів усіх рівнів, в тому числі тих, які працювали у радянські часи.

"Ми добре знаємо, що тоді сесії двічі на рік збиралися, приїжджали там на декілька днів народні депутати. І сьогодні давати такого високого рівня статус соціальний несправедливо", - переконаний президент.

Як повідомлялося, 4 квітня Верховна Рада подолала вето президента на Закон "Про внесення змін до статті 20 Закону України "Про статус народного депутата України". За проголосувало 307 народних депутатів із 370 зареєстрованих у сесійній залі.

Закон передбачає надати колишнім народним депутатам право на зарахування до резерву кадрів Головного управління державної служби України та на отримання матеріальної допомоги у випадку втрати роботи, на яку вони працевлаштувались після закінчення строку повноважень народного депутата.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування