Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко покликав усіх в опозицію

Понеділок, 1 травня 2006, 13:44

У Києві близько 1 тис. 200 осіб взяли участь у першотравневих заходах, організованих Компартією.

Колона учасників акції пройшла від метро Арсенальна до Майдану Незалежності, де пройшов мітинг протесту проти підвищення цін і вступу в НАТО.

Після цього колона пройшла по Хрещатику до Бессарабської площі, де учасники акції поклали квіти до пам'ятника Леніну.

У ході свого виступу лідер Компартії Петро Симоненко зазначив, що подібні акції протесту проходять 1 травня по всій Україні.

Коментуючи результати парламентських виборів, лідер КПУ підкреслив, що "Україна програла черговий етап боротьби капіталу".

За його словами, на даний момент у парламенті знову починається боротьба, але вже не за виборця, а "за заводи і підприємства".

"Усі розмови про коаліції - це розмови про розподіл портфелів і власності. Верховна Рада перетворилася сьогодні на клуб олігархів", - додав він.

Симоненко також закликав усіх об’єднуватися для створення єдиної лівої опозиції.

В акції брали участь також представники Всеукраїнського союзу робітників, Союзу радянських офіцерів, Всеукраїнського руху "За Радянський Союз", ЗУБР, представники молодіжного об'єднання "Че Гевара".

Учасники акції несли прапори своїх організацій, прапори УРСР і СРСР, портрети Володимира Леніна і Симоненка, а також транспаранти "Ні - Україні в НАТО!", "Зупинимо бєспрєдел буржуазної влади!", "Соціалізм неминучий!", "Ні - підвищенню цін!", "Волю кубинським героям незаконно ув'язненим у в'язницях імперії США!".

***

У Сімферополі в першотравневих демонстраціях взяли участь більше 5 тис. осіб.

По центральному проспекту Кірова в Сімферополі окремими колонами пройшли прихильники різних політичних сил.

Зокрема, прихильники Компартії, виборчого блоку Куніцина, представники Федерації незалежних профспілок Криму, СДПУ(о), а також прихильники Партії регіонів.

За різними підрахунками, у демонстраціях з нагоди 1 травня в Сімферополі брали участь від 5 до 7 тис. осіб.

Водночас у Львові в першотравневому мітингу, організованому обкомом Компартії й організацією Всеукраїнської ради робітників, взяли участь близько 100 осіб.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування