Росіяни наябедничали НАТО на Україну

Середа, 3 травня 2006, 13:00

Депутат Держдуми Російської Федерації Олександр Лебедєв звернувся до генсекретаря НАТО Яап де Хооп Схефферу з листом, у якому висловив свою думку невідповідності України принципам Альянсу.

У листі Лебедєв цитує Північно-Атлантичний Договір, відповідно до якого його члени об’єднуються "на принципах демократії, особистої свободи і верховенства закону", яким Україна не відповідає.

"За останні роки ця країна (Україна) перетворилася в державу, де особиста воля людей цинічно зневажається всупереч закону", - говориться в листі Лебедєва, текст якого наводить Ліга з посиланням на прес-службу депутата.

В Україні, за його словами, нормою життя стали кампанії по експропріації майна в громадян і організацій за допомогою правоохоронних органів.

"Надалі це майно розподіляється серед мафіозних кланів, що контролюють правоохоронну систему", - стверджує Лебедєв.

"Цей процес, що триває постійно на всіх рівнях і у всіх регіонах країни, стосується не тільки громадян України, але й іноземних інвесторів, що намагалися допомогти цій країні вибратися з жахаючої убогості", - говориться в листі.

За словами Лебедєва, "у процесі перманентного переділу власності заарештовуються, піддаються катуванням і знущанням, а часом просто зникають тисячі людей".

"У світлі цієї інформації саме обговорення питання про прискорений вступ України в Північноатлантичний альянс може виявитися дуже передчасним", - вважає Лебедєв.

Раніше Державний секретар США Кондоліза Райс заявила, що США мають намір забезпечити вступ України в НАТО до завершення президентського терміну Джорджа Буша на початку 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування