Єхануров вважає, що "Газпром" почав атаку

Середа, 3 травня 2006, 13:12

Прем`єр Юрій Єхануров запевняє, що з другого півріччя Росія не підвищить ціну на природний газ для України.

"Ніякого підвищення (цін на газ) не буде", – сказав Єхануров в інтерв`ю тижневику "Ділова столиця".

За його словами, "це вже не перша інформаційна атака. Я не реагую на подібні випади… Всі ці питання підіймаються спеціально, саме перед формуванням парламентської коаліції".

4 січня 2006 року НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" досягли домовленості про поставки російського газу в Україну. Україна купуватиме російський газ за ціною 95 дол. за тисячу кубометрів у компанії "РосУкрЕнерго", яка, у свою чергу, купуватиме російський газ у "Газпрому" за ціною 230 дол. за тисячу кубометрів.

Висока ціна російського газу для "РосУкрЕнерго" компенсуватиметься нижчою вартістю газу з Середньої Азії. При цьому транзитна ставка за транзит російського газу до Європи збільшується з 1,09, як це було раніше, до 1,6 долара.

Згідно з підписаною 4 січня в Москві угодою, 2 лютого НАК "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" створили спільне підприємство ЗАТ "УкрГаз-Енерго" для поставок газу в Україну.

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" і компанія "РосУкрЕнерго" підписали 5-річний контракт про поставки середньоазіатського і російського природного газу в Україну за ціною 95 дол. за тисячу кубометрів.

Водночас, заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв наприкінці квітня заявив, що ВАТ "Газпром", яке володіє 50% акцій ексклюзивного постачальника газу до України компанії "РосУкрЕнерго", має намір з 1 липня 2006 року підвищити ціну на газ для України до 230 дол. за тисячу кубометрів.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування