Аутсайдери створюють свою коаліцію

Середа, 3 травня 2006, 15:29

43 політичні партії, що не пройшли у Верховну Раду, підписали меморандум про створення коаліції політичних сил України.

Про це повідомив координатор коаліції політичних сил "За диктатуру закону" Сергій Крижанівський на прес-конференції в середу.

Він підкреслив, що в даний час ведуться переговори про існування коаліції політичних сил, що не ввійшли в парламент і які б відстоювали права територіальних громад бути обраними в парламент.

У свою чергу, координатор коаліції, лідер блоку НДП Людмила Супрун відзначила, що в даний час не може назвати точний перелік усіх політичних сил, що ввійдуть у коаліцію, тому що тільки ведуться переговори.

Вона сказала, що в четвер цей перелік буде уточнений і оприлюднений.

За її словами, створення коаліції зробить більш відкритим діалог між усіма політичними силами.

Вона вважає, що необхідно організувати "круглий стіл" політичних сил для того, щоб знайти рішення, як стабілізувати ситуацію в Україні, у тому числі в плані економічного розвитку. Таким чином, сказала Супрун, проходить процес об'єднання всіх політичних сил.

Крижанівський повідомив також, що подав до Верховного Суду заяву з проханням заборонити ЦВК проводити реєстрацію народних депутатів V скликання до остаточного винесення рішення за раніше поданим ним позовом до Верховного Суду.

Раніше він подав до Верховного Суду позов, вимагаючи скасувати протокол ЦВК по виборам народних депутатів у частині оприлюднення офіційних результатів.

Цим же позовом Крижанівський вимагає визнати вибори до Верховної Ради недійсними, що проводилися з порушенням виборчих прав громадян і порушенням його особистих прав.

Він жадає від Верховного Суду зобов'язати ЦВК прийняти постанову про скасування офіційного оприлюднення в ЗМІ, у газеті "Голос України", "Урядовий кур'єр" і на офіційному сайті Центвиборчкому інформації про встановлення результатів виборів.

Крім того, Крижанівський просить Верховний Суд звернутися до президента і Верховної Ради з вимогою затвердити суддів Конституційного Суду.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування