Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З 1 липня ціна на газ виросте вдвічі?

Четвер, 4 травня 2006, 09:41

Кабмін доручив Нацкомісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) до 1 січня 2007 року привести граничні рівні цін на природний газ для населення, бюджетних організацій і теплопостачальних підприємств до економічно обґрунтованого рівня.

Відповідне рішення закріплене постановою Кабміну №605 від 29 квітня, розміщеною на офіційному веб-сайті Верховної Ради.

Уряд схвалив підвищення граничного рівня ціни на природний газ для населення з 1 липня 2006 року з нинішніх 240 грн. до 414 грн. за 1 тис. куб. м з урахуванням ПДВ, тарифів на транспортування і постачання.

Граничний рівень цін на природний газ для бюджетних установ із другого півріччя може зрости з діючих 360 грн. до 648 грн. за 1 тис. куб. м з урахуванням ПДВ, тарифів на транспортування і постачання.

Кабмін також схвалив підвищення з 1 липня поточного року граничного рівня ціни на природний газ, використовуваний теплопостачальними підприємствами для забезпечення опалення і гарячого водопостачання населення і бюджетників, з нинішніх 383,4 грн. до 686 грн. за 1 тис. куб. м з урахуванням ПДВ, тарифів на транспортування і постачання.

Граничні рівні цін на природний газ для населення, бюджетних організацій не переглядалися в Україні протягом 1999-2005 р.

НКРЕ наприкінці 2005 року початку приведення цін на газ для цих категорій споживачів до економічно обґрунтованого рівня. Граничні рівні цін на природний газ для населення, бюджетників і тепловиків з 1 травня 2006 року зросли на 25%.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінові і тарифної політики в цих сферах.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування