"Наша Україна" впорається й без Ющенка, а БЮТ - ні

Четвер, 4 травня 2006, 15:24

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах сподівається, що до першого засідання сесії Верховної Ради нового скликання коаліція демократичних сил буде сформована.

"Ми дуже хочемо, щоб на першій сесії Верховної Ради ми побачили ту політичну конфігурацію, що візьме на себе відповідальність за формування професійного коаліційного уряду", - сказав Кінах журналістам у четвер у Новопетрівцях.

Кінах вважає за необхідне на першому етапі формування більшості вирішити питання, пов'язані з депутатською недоторканністю, євроінтеграцією, реприватизацією, а потім "треба вирішувати, як направити кадровий потенціал, щоб реалізувати ці задачі".

Кінах, який є лідером Партії промисловців і підприємців, що входить у блок "Наша Україна", нагадав, що вже 15 травня необхідно розглядати бюджетну резолюцію на 2007 рік.

У той же час, перший заступник голови центрального виконкому партії "Народний Союз Наша Україна" Ігор Жданов вважає некоректним залучати президента країни до участі в роботі над створенням парламентською коаліцією.

"Це не зовсім коректно", - відзначив Жданов у четвер у Києві в інтерв'ю журналістам.

За його словами, робота зі створення коаліції здійснюється на рівні експертів. "На рівні експертів ми обговорюємо питання наповнення коаліційної угоди", - сказав він.

Відповідаючи на питання, коли можна буде побачити готову угоду, вона відзначив, що такий документ може бути готовий на наступному тижні. "Ближче до 17 числа", - сказав Жданов.

Відповідаючи на питання про те, чи обговорюються в рамках роботи над коаліційною угодою кандидатури прем'єра і голови Верховної Ради, він сказав, що, насамперед, даним політичним силам необхідно домовитися в рамках коаліції. При цьому він висловив переконаність, що така домовленість буде досягнута.

У свою чергу один з лідерів БЮТ Микола Томенко вважає, що президент повинен брати участь у процесі створення коаліції. "Для нас буде дуже важливо, щоб президент активно включився в цю роботу", - сказав він.

Томенко повідомив, що вважає за необхідне активну роботу президента по створенню коаліції, оскільки ""Наша Україна" не виходить на одне консенсусне рішення".

Крім того, активна участь президента, за його словами, необхідна для того, щоб зрозуміти, яким є єдине рішення "Нашої України".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...