БЮТ уже віддає "Нашій Україні" спікера

Четвер, 4 травня 2006, 16:48

У випадку виникнення загрози для створення "помаранчевої" коаліції, БЮТ і СПУ готові піти на поступки "Нашій Україні", щоб та залишилася в коаліції.

"Якщо виникне загрозлива ситуація для коаліції, думаю, і БЮТ, і СПУ будуть готові піти на поступки для "Нашої України", щоб вона залишилася працювати", - сказав у четвер журналістам член БЮТ Микола Томенко.

"Важко сказати, чи будуть це посади спікера або першого віце-прем'єра і першого віце-спікера. Це дискусії. Поки що ми не дійшли до кадрових питань", - відзначив політик.

Також, за словами Томенка, БЮТ вважає помилковою концепцію, відповідно до якої "Наша Україна" не "йде в уряд", а працює в парламенті і допомагає БЮТ і СПУ працювати.

"Я думаю, це концепція так званого тимчасового перехідного уряду, і я вважаю її несправедливою і нечесною", - відзначив він.

Він вважає неправильною ситуацію, при якій уряд сформує одна політична сила, а інша (хоча і буде в коаліції) у парламенті буде заважати їй працювати. "Досить і Партії регіонів", - помітив член БЮТ.

Разом з тим, Томенко висловив думку, що опозиція не повинна працювати в уряді.

"Що стосується виконавчої влади - це український винахід. Я не знаю жодної країни у світі, щоб опозиція мала якихось міністрів і була внутрішньою опозицією в уряді. Все-таки уряд повинна формувати одна команда", - відзначив він.

Крім того, Томенко підкреслив, що "на осінь ми виходимо на тривожну економічну ситуацію, і допустити, щоб в уряд прийшли опозиційні люди, це значить зламати ситуацію в країні".

За словами члена БЮТ, якщо "помаранчева" коаліція буде створена, а Партія регіонів піде в опозицію, то їй потрібно дати очолити, наприклад, парламентський Комітет свободи слова й інформації, бюджетний Комітет або Рахункову палату.

"Опозиція повинна була контролювати фінансові потоки держави", - вважає Томенко. При цьому він відзначає, що опозиції потрібно дати місця в "контролюючих органах, що будуть давати їм впливати на ситуацію й у системі місцевого самоврядування, безумовно".

"Ми це меню для опозиції озвучили", - підкреслив він.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...