Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Давидович замінить себе машиною і купить значки по $30

Четвер, 4 травня 2006, 18:42

Голова Центвиборчкому Ярослав Давидович вважає, що система підрахунку голосів на виборах повинна бути змінена.

"Ми повинні перейти або на електронний, або на механічний підрахунок голосів", - повідомив він журналістам у четвер після засідання ЦВК.

Давидович підкреслив, що в такому випадку не будуть з'являтися безпідставні обвинувачення. При цьому глава ЦВК додав, що така система може почати працювати через три роки.

Він підкреслив, що голоси повинні рахувати або механічна машина, або сканерне обладнання, у якому електронний чіп буде зчитувати інформацію з бюлетенів.

Також Давидович вважає, що потрібно вже починати роботу над створенням реєстру виборців. Він відзначив, що ЦВК буде просити президента розглянути спочатку питання про створення реєстру фізичних осіб, без якого неможливо буде створити реєстр.

Крім того, Давидович упевнений, що назріло питання про Виборчий кодекс. Також ЦВК планує порушити питання і про розведення в часі місцевих і парламентських виборів.

Давидович також повідомив, що в тендері на виготовлення нагрудних значків для народних депутатів будуть брати участь п'ять підприємств.

За словами глави ЦВК, тендер призначений на 10 травня. Кожному депутатові буде виготовлено по 2 значки: один для літнього варіанта одягу, інший - для зимового.

Давидович підкреслив, що раніше виготовленням значків займалася Верховна Рада, тому навколо цього питання не було гласності. Давидович запевнив, що цього року навряд чи ціна значків буде більше, ніж у попередні роки.

Відповідно до інформації порталу "Державні закупівлі України", тендер ЦВК оголошений на суму 140 тис.грн. На торгах Центвиборчком планує закупити 900 нагрудних знаків. Ціна одного депутатського значка складе близько 156 грн.

Давидович також повідомив, що з державного бюджету політичним партіям і блокам, що пройшли в парламент, буде відшкодовано 126 млн. 853 тис. 243 грн.

У цілому 45 партій і блоків на передвиборну агітацію витратили 552 млн. 43 тис. 787 грн.

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування