Єхануров виконав майбутню роботу Семенюк

П'ятниця, 5 травня 2006, 10:01

Урядовий комітет затвердив перелік з 20 підприємств, предприватизаційна підготовка яких повинна бути почата в 2006 році.

Відповідне рішення прийняте на засіданні комітету 4 травня.

У той же час, прем'єр Юрій Єхануров у ході засідання відзначив, що надалі такі переліки не повинні виноситься на засідання Кабінету міністрів, а затверджуватися міністерствами і Фондом державного майна.

Відповідно до затвердженого переліку, у поточному році буде почата підготовка до приватизації, зокрема, державного підприємства (ДП) "Запорізький автомобільний ремонтний завод", ДП "Подільськвибухпром" (Кам'янець-Подільський, Хмельницька обл.), ДП "Аеропорт "Львів-2".

Також планується приватизація ДП "Управління капітального будівництва й інвестицій" (Київ), ДП "Дніпрорембудсервіс" (Дніпропетровськ), ДП "Окреме конструкторське бюро по залізничних транспортерах" (Луганськ), ДП "Запорізький конструкторсько-технологічний інститут сільськогосподарського машинобудування".

До переліку потрапили також Константинівський державний хімічний завод (Донецька обл.), ДП "Антрацит" (Антрацит, Луганська обл.), ГХК "Луганськвуглепереробка" (Луганськ), ДП "Червоноармійськвугілля" (Димитров, Донецька обл.), ДВАТ "Шахта "Новодзержинська", ДВАТ "Шахта ім. Гайового", ВАТ "Лисичанськвугілля".

Уряд також планує надати Мінпаливенерго більші права на відключення підприємств від постачання електроенергією або газом у випадку наявності в них заборгованості за ці ресурси.

"З 11 травня треба бути готовим, що Мінпаливенерго одержить дозвіл на зупинку будь-якого підприємства, яке не розраховується", - заявив Єхануров.

За його словами, ситуація по розрахунках за газ і електроенергію в квітні не покращилася і залишається складною.

Єхануров додав, що жорсткість політики відключення боржників від енергопостачання допоможе Україні на новому етапі газових переговорів із країнами-постачальниками газу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...