Росія вирішила, що Ющенко, Чейні і Ко зібралися "проти когось"

П'ятниця, 5 травня 2006, 14:57

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що форум Співдружності демократичного вибору, що пройшов у Вільнюсі, відноситься до числа організацій, створених "проти когось".

"Бувають форуми, що відбивають зацікавленість відповідних держав використовувати їхню географічну, економічну, транспортну, соціальну і культурну можливості для того, щоб поєднувати зусилля до загальної вигоди і загальної користі", - сказав він у п'ятницю.

"Бувають форуми, що, коли дивишся на їхню роботу, створюється враження, що вони створені не по тим принципам, які я перелічив, для того, щоб об'єднуватися проти когось", - відзначив Лавров.

Він висловив думку, що будь-якому спостерігачеві різниця в таких підходах видна неозброєним оком.

Разом з тим, президент російського Фонду "Ефективної політики" Гліб Павловський вважає, що виступ віце-президента США Ричарда Чейні у Вільнюсі, де він піддав Росію різкій критиці, може мати негативні наслідки для відносин між двома країнами.

"По суті, ця промова анулює залишки стратегічного партнерства між Росією і США. І якщо така позиція буде підтверджена президентом Бушем, можна влаштовувати похорон цієї ідеї", - сказав Павловський у п'ятницю "Інтерфаксу".

Крім того, він вважає, що виступ Чейні "це очевидний сигнал до посилення антиросійської кампанії не тільки в США, а скоріше, у Європі і насамперед Східній - недарма це зроблено у Вільнюсі".

"Це сигнал усім без винятку противникам Росії, тому можна чекати військової активізації Саакашвілі в Грузії, посилення тиску на Ющенка антиросійських сил України, провокацій з боку Молдови стосовно Тирасполя", - сказав Павловський.

За його словами, у своєму виступі Чейні продемонстрував "тоталітарний стиль брехні, коли істина не коректується, а перевертається на іншу сторону, щоб складніше було сперечатися".

Зокрема, за оцінкою Павловського, саме Україна шантажувала європейські країни можливими перебоями в постачаннях газу, але зараз у цьому обвинувачують Росію.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування