Янукович домовляється з "Нашою Україною", а Ющенко думає розпустити коаліцію

П'ятниця, 5 травня 2006, 17:34

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович стверджує, що Партія регіонів у даний час веде переговори з "Нашою Україною" про створення коаліції.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам за підсумками зустрічі з президентом Віктором Ющенком у п'ятницю.

"Є принципи, коли партія, яка перемогла на виборах, створює коаліцію. Ми таку пропозицію зробили партії "Наша Україна" і зараз ми ведемо переговори", - відзначив Янукович.

"З іншими партіями ми не виключаємо можливості створення коаліції. Я говорю - на різних рівнях ведуться ці переговори", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи піде Партія регіонів у коаліцію чи опозицію, Янукович сказав: "Йдуть переговори, і ми як переможці, як партія, яка зайняла перше місце, ми спокійно себе почуваємо".

"Ми впевнені, оскільки нам цю впевненість дав наш виборець - український народ, і ми маємо зобов'язання перед нашими виборцями. Тому ми будемо відстоювати свої позиції, і якщо з цими позиціями не будуть згодні наші партнери, Партія регіонів буде створювати коаліцію", - сказав він.

Лідер партії висловив думку, що "позитивного результату" досягне тільки "стабільна" коаліція, сформована з розрахунку на функціонування протягом п'яти років.

"Якщо цього не буде, ми будемо в такому стані в перманентному знаходитися, і країна, і суспільство. Можливо, політики повинні працювати над тим, щоб стабілізувати ситуацію", - сказав він.

"Стабільна коаліція - це та коаліція, що здатна ефективно працювати і досягати позитивних результатів", - додав Янукович.

Він відзначив, що цінності, на яких повинна формуватися коаліція, "зрозумілі всім сторонам". "Із президентом Ющенком ми обговорювали багато питань, по яких є спільне розуміння їх вирішувати", - додав лідер партії.

"Ми з президентом фактично разом прийшли до висновку, що президент не є учасником створення коаліції, щоб хтось не думав, що президент учасник коаліції. Оскільки, як він сам висловився, пройде час і, можливо, йому доведеться приймати рішення і робити висновки, що ця коаліція не ефективна, і ставити за мету її, як кажуть, розпустити", - сказав Янукович.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News