Єхануров не проти замінити РосУкрЕнерго

Субота, 6 травня 2006, 13:45

Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров не виключає можливості використання іншої компанії замість RosUkrEnergo для постачань газу в Україну.

Про це він сказав у суботу, відповідаючи на питання, чи зміниться позиція України відносно RosUkrEnergo після того, як про намір припинити участь у компанії заявила група Raiffeisen Investment AG.

"Якщо буде інша компанія, яка буде поставляти тільки газ, ми візьмемо іншу компанію, не буде іншої, будемо з цією працювати", - сказав Єхануров.

"Ми будемо працювати з усіма тими компаніями, що будуть давати газ за прийнятною ціною", - відзначив прем'єр.

Він також повідомив, що уряд і президент починають активні дії щодо захисту вітчизняних трубних підприємств у зв'язку з можливим обмеженням доступу українських труб на європейський ринок через заплановане Єврокомісією (ЄК) введення високого мита на імпорт безшовних труб.

"Ми вчимося грати з ними. Це перший такий випадок - досить серйозний, складний і важкий. Ви знаєте, була заява МЗС України, а я особисто написав лист панові Баррозу (голова ЄК Жозе Мануель Баррозу), учора підключився президент, і для нас ситуація така, що ми повинні відробити механізми взаємодії. Ми їх відпрацьовуємо", - сказав прем'єр.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...