Ющенко став модератором, але в нього манія величі

Субота, 6 травня 2006, 18:43

Політолог Михайло Погребинський вважає, що сьогодні вірогідність створення коаліції між Соцпартією, "Нашою Україною" та БЮТ становить 40-50%.

Таку думку він висловив, коментуючи УНІАН політичні консультації президента Віктора Ющенка з Юрієм Єхануровим, Юлією Тимошенко, Олександром Морозом та Віктором Януковичем, що пройшли у п’ятницю.

"Мені видається, що ще не вичерпані ресурси, і ще час відмови від цього варіанту не прийшов. Я думаю, що зараз ситуація на рівні 50х50, або 40% на користь її створення. Тобто, досить висока вірогідність "помаранчевої" коаліції все ж таки є", - сказав, зокрема, Погребинський.

Щодо слів Януковича про те, що в розмові з ним Ющенко не виключив можливості розпуску коаліції, якщо вона буде неефективною, Погребинський зазначив: "Ющенко формально перевищує в принципі свою роль. Тому що це не його справа – як буде працювати коаліція, і не він буде вирішувати – буде вона існувати чи ні".

"Я думаю, що це взагалі проблема всієї команди президента, яка недостатньо чітко уявляє собі, що ми вже живемо в іншій ситуації", - додав політолог.

Водночас, на думку політолога Андрія Єрмолаєва, проведені консультації свідчать, що Ющенко вирішив повернути собі роль політичного лідера.

"Як на мене, вчорашні переговори не принесли ніякого практичного результату. Головний підсумок – це повернення Ющенка як модератора у переговорний процес, і це дуже важливо", - сказав Єрмолаєв.

За словами політолога, Ющенко свого часу прислухався до порад свого оточення і тривалий час тримався поза переговорами, хоча це була політична помилка.

Щодо перспектив майбутньої коаліції він висловив сумнів у тому, що сьогодні можливий радикальний поворот і створення коаліції, наприклад, у форматі "Наша Україна" – Партія регіонів.

Інша справа, за його словами, цілком можливо, що підтвердження коаліційного формату трійки за лідерства Ющенка дозволить повернутися до теми великої коаліції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування