Ющенко написав листа до Європи

Неділя, 7 травня 2006, 12:21

Президент Віктор Ющенко сподівається на підтримку Європейським парламентом українського бачення угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом.

Про це говориться в його листі до голови Європарламенту Хосе Борреля Фонтеллю, повідомляє прес-служба президента.

За словами Ющенка, Україна вітає заклик Європарламенту до Єврокомісії розпочати переговори про укладення угоди про асоціацію.

"Ми всі усвідомлюємо складність цього питання для обох сторін і сподіваємося, що Комісія та держави – члени ЄС врахують позицію парламенту", - говориться в листі.

"Як Ви знаєте, Україна має на меті укласти Європейську угоду про асоціацію, яка б чітко передбачила перспективу членства України в ЄС. Я сподіваюся на Вашу активну підтримку нашого бачення майбутньої угоди", - наголосив Ющенко.

Він також подякував Європарламенту за схвалення резолюції про парламентські вибори в Україні, що стало свідченням "позитивного ставлення до України та її європейських прагнень".

"Ми вітаємо позитивний сигнал щодо визначення безвізового режиму у якості кінцевої мети відносин з візових питань між Україною та ЄС", - зазначив також Ющенко.

Він висловив переконання, що новий склад українського парламенту та уряду наполегливо продовжуватимуть здійснення всього комплексу євроорієнтованих політичних та соціально-економічних реформ.

Як відомо, Україна хоче в 2008 році укласти угоду про асоціації з ЄС із перспективою членства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування