Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія все далі йде від СНД, але радиться з Україною

Неділя, 7 травня 2006, 13:35

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі звинувачує Росію у спробах тиску на його країну й знову висловлює сумніви щодо доцільності перебування Грузії в СНД.

Про це він заявив у неділю на спільній прес-конференції із президентом Хорватії Степаном Месичем, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проти Грузії введені важкі економічні санкції, постійно виявляється тиск, щоб змусити її відмовитися від європейського вибору й мирного об'єднання країни, і при цьому відбуваються спроби відкритої анексії частин її території", - стверджує Саакашвілі.

"Грузія розширить свої контакти з іншими партнерами в усіх напрямках, незважаючи на спроби певних зовнішніх сил зупинити її розвиток за всяку ціну", - відзначив президент.

"Торік ми разом із президентом України Віктором Ющенком сформували співтовариство демократичних держав, і успіхом можна назвати останню зустріч лідерів країн цього об'єднання у Вільнюсі, на якій прибув віце-президент США Дік Чейні", - заявив Саакашвілі.

"Зустріч у Вільнюсі стала великою політичною перемогою Грузії і в цілому справи свободи в нашому регіоні й у Європі", - сказав президент, додавши, що "це об'єднання не спрямоване проти когось, а його головною метою є посилення його членів і становлення їх на ноги".

"Реакція ж у російських ЗМІ й деяких російських політиків була на цю зустріч у Вільнюсі істеричною і неадекватною", - підкреслив Саакашвілі.

Саакашвілі в черговий раз підтвердив готовність Грузії вийти з СНД, але відзначив: "Грузія не хоче приймати односторонні рішення, і має намір координувати кроки в цьому напрямку з іншими партнерами по СНД".

Разом з тим, глава грузинського МЗС Гела Бежуашвілі повідомив у неділю, що в МЗС Грузії почалися консультації з українською делегацією про наслідки можливого виходу Тбілісі зі складу СНД.

"Делегація МЗС України напередодні прибула в Тбілісі, уже почалися консультації на експертному рівні. Експерти повинні будуть визначити всі негативні й позитивні наслідки даного кроку", - сказав Бежуашвілі.

Раніше Росія ввела заборону на реалізацію в країні грузинських мінеральних вод "Набеглаві" й "Боржомі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування