Ющенко знайшов новому уряду завдання

Вівторок, 9 травня 2006, 13:52

Президент Віктор Ющенко виступає за створення Українського форуму порозуміння, що матиме на меті встановлення історичної правди про Велику Вітчизняну війну.

Про це він заявив, виступаючи у вівторок з нагоди Дня перемоги перед ветеранами біля Національного музею історії ВВВ.

На думку президента, співзасновниками цієї організації повинні стати ветеранські, громадські організації, ділові й політичні кола, а також держава.

За його словами, діалог слід вести без емоцій, без поділу на фронти, не уникаючи "заборонених тем".

Ющенко також наголосив на необхідності покращити системне соціальне забезпечення ветеранів. "Це завдання для уряду, і я буду послідовно вимагати його виконання", - сказав президент.

Він ще раз закликав ветеранів, які воювали на різних фронтах, до взаємної поваги й примирення.

Ющенко з дружиною Катериною також відвідали Національний музей історії Великої Вітчизняної війни.

Вони побували в Залі Пам’яті музею, де віддали шану воїнам, чиї фотографії розміщено на Стіні Пам’яті. Серед них знімки Андрія Ющенка – батька президента, та Михайла Чумаченка – батька Катерини Чумаченко.

Як повідомляє прес-служба президента, фотокартки потрапили до музею понад 8 років тому.

Після виступу Ющенка під артилерійські залпи було запалено Вогонь Слави. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. Після цього воїни Почесної варти поклали квіти до Меморіалу форсування Дніпра.

Глава держави також поспілкувався з ветеранами та скуштував солдатської каші, звареної на військово-польовій кухні, а також пригубив "фронтові 100 грам".

Разом з Ющенко на церемонії були присутні прем'єр Юрій Єхануров, мер Києва Леонід Черновецький, секретар РНБО Анатолій Кінах, міністр оборони Анатолій Гриценко, перший заступник глави секретаріату президента Іван Васюник, члени уряду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...