Кучма знайшов у війні щось хороше

Вівторок, 9 травня 2006, 19:14

Екс-президент Леонід Кучма вважає позитивним результатом Великої Вітчизняної війни формування Української держави в її нинішніх кордонах.

Про це він сказав у вівторок в інтерв'ю телеканалу "Інтер" у рамках спеціального проекту "Спасибі за перемогу", присвяченого Дню Перемоги.

"Подякувати треба, що ми сьогодні живемо в тих кордонах, які дала Друга світова війна, тому що в 45-му Закарпаття стало частиною України (Закарпаття ввійшло до складу УРСР 29 червня 1945 року) і зібрання споконвічних українських земель ми в основному завершили", - сказав Кучма.

Реклама:

Він підкреслив, що "цей позитивний штрих в історії України не треба ніколи забувати".

"Війна і перемога в ній, той настрій, що панував усюди на вулицях, віра в завтрашній день, воно потихеньку пройшло і з'являлося багато думок: а що ж далі. І це підштовхувало національні сили, у тому числі в Україні, до міркувань про завтрашній день України, дні країни самостійної, незалежної, у якій ми живемо", - відзначив Кучма.

"А Україна віддала багато життів для цієї перемоги, тому низький уклін тим, хто дожив до цього часу і мав можливість зустріти 60-річчя перемоги і 61-у річницю. Дай Боже їм здоров'я зустріти і 70-річчя разом з нами", - підкреслив екс-президент.

ВІДЕО ДНЯ

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News