Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейський банк поліпшив Єханурову прогноз

Четвер, 1 червня 2006, 11:07

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) поліпшив прогноз росту валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні в 2006 році з 1,2% до 2% з урахуванням розвитку економіки країни в січні-березні поточного року.

Про це повідомив директор представництва ЄБРР у Києві Камен Захарієв.

"Наші економісти зробили новий прогноз, який уже враховує дані першого кварталу цього року. Він підкорегований убік збільшення: зараз ми орієнтуємося на 2% росту ВВП. Це консервативна оцінка і ми, звичайно, сподіваємося, що результат буде вищим", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

У ряді підбадьорюючих явищ Захарієв назвав тенденцію щодо пожвавлення промислового виробництва, позитивні тенденції в сфері торгівлі, а також збереження під контролем ситуації з інфляцією.

Крім того, за його словами, вступ України до СОТ може стимулювати економічний ріст у середньостроковій перспективі.

Разом з тим, за словами Захарієва, при оцінці росту ВВП України в 2006 році, зокрема, необхідно враховувати те, що повний ефект від підвищення цін на газ ще не відбився на економіці, тому поки немає можливості говорити про економічний бум у поточному році.

Захарієв також повідомив, що інвестиції ЄБРР в Україну в 2006 році можуть скласти більше EUR550 млн.

"Ми розширюємо сфери нашої діяльності в Україні. Якщо порахувати, то видно, що є шанс зробити навіть більше, ніж у минулому році (у 2005 році - EUR530 млн.). Нові інвестиції банку, якщо усе вийде, можуть скласти EUR550-600 млн.", - сказав Захарієв агентству "Інтерфакс-Україна".

"Україні необхідно підсилити приплив іноземних інвестицій і створити умови для інвестування місцевими компаніями - як великими, так і малими підприємствами, щоб забезпечити вже в наступному році більш значний ріст економіки країни", - відзначив він.

Крім того, ЄБРР має намір відкрити свій офіс у Дніпропетровську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування