Луценко не повірив дружині Засухи, але гелікоптером пригрозив

Четвер, 1 червня 2006, 14:22

Найближчим часом міліція вручить колишньому голові Київської облдержадміністрації Анатолію Засусі повістку для явки в МВС, повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

"У найближчі дні співробітник міліції прийде до нещасливого будиночка на кілька гектарів пана Засухи і спробує вручити йому повістку", - сказав Луценко в інтерв'ю журналістам у четвер у Радомишлі Житомирської області.

Він підкреслив, що, якщо Засуха дійсно повернувся в Україну, то "він обов'язково одержить повістку від МВС".

"Якщо прийде як законослухняна людина, гелікоптери будуть відпочивати, якщо ні - будемо добувати всіма законними методами, що надані нам державою", - відзначив Луценко.

За його словами, у міліції є питання до Засухи в рамках не тільки чотирьох фактових справ, у яких він фігурує.

"У нас є досить епізодів, щоб просити пана Засуху дати по ним свідчення. Які - я не хотів би розголошувати, тому що, мабуть, для нього це стане визначеним сюрпризом", - сказав міністр.

Коментуючи інформацію про те, що нібито Засуха знаходиться в Україні у своєму будинку, Луценко сказав: "Ми ніколи не відслідковуємо громадян, навіть тих, якими ми цікавимося... ми не живемо в поліцейській державі", - наголосив він.

Міністр сказав, що інформація дружини Тетяни Засухи про те що він знаходиться у будинку, - "це тільки інформація, тому що вірити дружині, тим більше Засусі, у мене немає підстав".

Разом з тим він підкреслив, що прикордонники не підтвердили факт приїзду Засухи в Україну.

Також Луценко підкреслив, що, на його думку, Генпрокуратура, що днями закрила справу Засухи, "вчинила неправильно, тому що суд зняв обвинувачення з пана Засухи, базуючись на тому, що на той момент він мав недоторканність як депутат обласної ради".

"Сьогодні в зв'язку зі зміною обстановки, з новими обставинами, ми будемо знову просити прокуратуру порушити кримінальну справу", - сказав він.

"У нас є обґрунтовані підозри, що пан Засуха причетний до здійснення злочину. У якому статусі - це визначить слідство прокуратури. Ми будемо всіма можливими методами запрошувати Засуху для дачі свідчень", - додав міністр.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування