Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни передумали купувати "Київстар"

Четвер, 1 червня 2006, 14:44

Найбільший російський оператор мобільного зв'язку "ВимпелКом", який надає послуги під брендом "Білайн", відкликав свою пропозицію акціонерам українського мобільного оператора "Київстар" - норвезькій Telenor і російській Altimo - про купівлю цього оператора за 5 млрд. доларів.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу компанії.

Відповідно до повідомлення, це пов'язано з тим, що Telenor висунув низку умов продажу "Київстару", зокрема підписання з Altimo договору про вихід одного з акціонерів з "ВимпелКому" й одержання дозволу Федеральної антимонопольної служби Росії на збільшення Telenor своєї частки в російському операторі до 100%.

"Однак "ВимпелКом" вважає малоймовірним, що таку угоду буде підписано в найближчому майбутньому", - сказано в повідомленні.

За словами генерального директора "ВимпелКому" Олександра Ізосімова, це підтверджується тим, що незважаючи на досягнення згоди трьох сторін з основних пунктів угоди, за останні 3 місяці акціонери "Київстару" практично не просунулися в узгодженні умов припинення ними партнерства.

"Таким чином, ми не вважаємо за потрібне продовжувати переговори", - сказав він.

Водночас Ізосімов сказав, що компанія готова повернутися до переговорів і розглянути подальші пропозиції Telenor й Altimo.

Він додав, що зараз компанія планує зосередиться на просуванні своєї стратегії розвитку в Україні через придбання торік українського оператора "Українські радіосистеми", який показав обнадійливі результати після запуску у квітні бренду "Білайн".

Як відомо, раніше Telenor попросив "ВимпелКом" продовжити строк пропозиції про купівлю "Київстару" до 1 липня й закликав Altimo продовжити конструктивні переговори із продажу оператора.

Оскільки Telenor й Altimo є акціонерами й "Київстару", і "ВимпелКому", мова йшла про об'єднання операторів на умовах оплати "ВимпелКомом" 5 млрд. доларів грішми й акціями.

У "ВимпелКомі" норвезькій компанії належить 26,6%, Altimo - 32,9%.

Між Telenor і російською групою "Альфа" понад рік триває конфлікт, що стосується виходу "ВимпелКому" в Україну.

Будучи незадоволеним купівлею "ВимпелКомом" УРС, Telenor вирішив обговорити з оператором можливість його виходу в Україну іншим шляхом - через об'єднання з "Київстаром".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування