Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко думає, що прокурору, який "наїхав" на нього за сина Ющенка, залишилося не довго

Четвер, 1 червня 2006, 15:24

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що скандал навколо Бориспільського міжрайонного прокурора Олександра Кузовкіна є спробою "випробувати МВС" на об'єктивність.

"Очевидно, намагалися випробувати МВС на цьому штучно створеному політичному скандалі. Тільки не вдалося", - сказав Луценко журналістам у четвер у ході відвідування Житомирської області.

"Ми пройшли абсолютно спокійно, законно всі етапи розслідування - тобто взяли свідчення в потерпілого, які знімають політичну складову цього штучного створеного скандалу. І далі ми повинні були перейти до перевірки всіх автомобілів зі схожими номерами і схожими серіями і їхніми пасажирами або власників, і в цей момент нас зупинили і справу запросили в прокуратуру", - сказав він.

Луценко підкреслив, що справа була передана в прокуратуру після того, як Кузовкін не впізнав на фотографіях людей, які могли бути серед нападників.

Також міністр зазначив, що спочатку розслідуванням нападу на Кузовкіна мала займатися сама прокуратура, "проте, прокуратура доручила розслідувати справу саме міліції".

"Здається, що це був знову черговий іспит МВС на готовність бути об'єктивними щодо всіх, у тому числі голосних прізвищ, які журналісти, хоч і даремно, але все-таки називали", - заявив Луценко.

Міністр також вважає, що прокурор Київської області Юрій Гайсинський не відповідає займаній посаді і своїми заявами намагається підготувати політичне пояснення свого швидкого звільнення.

Так він прокоментував заяву прокурора Київської області про те, що Луценко, повідомляючи інформацію, що стосується справи про напад на Кузовкіна, розголосив слідчу таємницю.

"Знаю, що він (Гайсинський) не відповідає займаній посаді і готує політичне пояснення неминучого свого зняття", - сказав міністр, додавши:

"Очевидно, він бере приклад зі свого колишнього шефа Піскуна, який зробив блискучу політичну кар'єру - спочатку був символом "помаранчевого бєспрєдєла", як говорили біло-блакитні, а потім став другом цих самих біло-блакитних".

Разом з тим, він зазначив, що це "їхнє право вибирати варіант відходу від їхньої діяльності".

Луценко також припустив, що Гайсинський зайнявся політичною риторикою.

"Проте я глибоко переконаний, що цей екс-адвокат родини Засух не відповідає займаній посаді, про що я неодноразово повідомляв керівництву держави", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування