Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук вирішив, що Ахметов пішов у парламент через невпевненість

Четвер, 1 червня 2006, 16:39

Глава корпорації "Інтерпайп", колишній депутат Віктор Пінчук заявляє про намір продовжувати інвестувати в Україні.

"Я буду купувати, я буду інвестувати, звичайно, в Україні", - сказав він у четвер у Чернігові передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому Пінчук з жалем відзначив, що інвестиційний клімат в Україні в минулому році погіршився, назвавши це "величезною втратою" для країни.

За його словами, він має намір, зокрема, направляти інвестиції в медіа-ресурси, вважаючи цей ринок в Україні "дуже перспективним".

Бізнесмен повідомив, що кожного дня одержує "купу пропозицій про продаж" ЗМІ, але при цьому приймати їх не планує. Разом з тим, він не виключає імовірності продажу через "фантастичну ціну" і "за умови відразу ж купити щось вигідніше".

Він також має намір продовжувати боротьбу за Нікопольський завод феросплавів. "Боротьба за Нікопольський просто як за власність - вона мені вже не цікава. Якщо це яскравий приклад бєспрєдєла - з цим потрібно боротися", - підкреслив він.

Бізнесмен також повідомив, що не шкодує про те, що не став депутатом парламенту. "Великий бізнес не має знаходитися в політиці", - вважає Пінчук. У той же час, він відзначив, що підтримує близькі стосунки з політиками "усіх квітів".

Відповідаючи на питання - чому, на його думку, бізнесмен Ринат Ахметов вирішив піти в політику і став депутатом парламенту, Пінчук відзначив, що однією з причин стало "створення таких умов у країні, за яких бізнес відчув себе непевно".

Він також сказав, що, склавши депутатські повноваження, перестав бути олігархом.

У той же час він висловив співчуття, що в парламент не пройшли партії "нової хвилі, нової генерації", маючи на увазі партії "Пора", "Віче". При цьому, за словами бізнесмена, він не фінансував виборчу кампанію партії "Віче".

Пінчук розповів, що часто спілкується з екс-президентом і своїм тестем Леонідом Кучмою. Зокрема, у четвер зранку дорогою в Чернігів, Кучма подзвонив йому і попросив його передати привіт землякам.

Пінчук є власником телеканалів "Новий", СТБ, ICTV, М1. Крім того, йому приписують володіння газетою "Факти і коментарі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...