Ющенко дав доручення Генпрокуратурі і хоче кращої координації від Гриценка

П'ятниця, 2 червня 2006, 14:17

Президент Віктор Ющенко доручив Генпрокуратурі оскаржити в судах рішення місцевих органів самоврядування про надання російській мові статусу регіональної.

Про це на брифінгу в п'ятницю повідомила пресс-секретар президента Ірина Геращенко, передає Ліга.

Крім того, за її словами, президент чекає, поки Верховна Рада приведе до присяги суддів Конституційного Суду, "щоб вони роз'яснили депутатам місцевих органів влади, що входить у їхню компетенцію".

Геращенко відзначила, що мовне питання відноситься до виняткової компетенції Верховної Ради, "і потрібно поставити запитання депутатам, що вони думають про те, що їхні колеги з місцевих рад забирають їхню функцію".

Також Геращенко розповіла, що на думку Ющенка, ситуація, пов'язана з проведенням на території країни військових навчань за участю іноземних держав "Сі Бриз-2006", викликана відсутністю скоординованості в роботі структур, що курують дане питання.

Геращенко також відзначила, що навчання проводяться в Україні традиційно і щорічно. Разом з тим вона висловила думку, що "парламент не проголосував за проведення навчань цього року тільки через розпал передвиборних баталій".

Прес-секретар глави держави також підкреслила, що "політична позиція нового парламенту має дуже чітко пролунати найближчим часом", передає "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про правову складову даного питання, Геращенко підкреслила: "На думку президента, тут недостатньо спрацювали ті структури, що координують питання".

Крім того, вона висловила думку, що представники Міноборони мали погодити всі нюанси, щоб уникнути правових неузгодженостей і ризиків, як з місцевою владою, так і з закордонними партнерами.

За словами прес-секретаря глави української держави, Ющенко вважає, що поява спекуляцій і провокацій спровокована неправильною координацією роботи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування