Януковичці вирішили усім поскаржитися за Дніпропетровськ

П'ятниця, 2 червня 2006, 17:38

Дніпропетровська облрада не змогла в п'ятницю вибрати свого главу, у зв'язку з чим у роботі сесії оголошена перерва.

Час продовження сесії буде оголошено додатково, передає "Інтерфакс-Україна".

На цю посаду від "Нашої України" і партії "Батьківщина" був висунутий діючий голова облради Микола Швець, від Партії регіонів і комуністів - заступник лідера дніпропетровської облорганізації Партії регіонів Михайло Разгоняєв.

Біля стін Дніпропетровської облради продовжується акція на підтримку представника Партії регіонів Олега Царьова, реєстрація якого депутатом облради за рішенням суду була припинена.

У той же час, Партія регіонів вимагає від генпрокурора порушити кримінальну справу в зв'язку з "побиттям" народних депутатів, що прибули з Києва на сесію Дніпропетровської обласної ради.

У заяві відзначається, що в п'ятницю депутатам від Партії регіонів, що прибули з Києва на засідання облради, "не дозволили увійти до приміщення навіть після пред'явлення ними посвідчень депутатів Верховної Ради України".

"При спробі усе-таки увійти до зали засідання облради депутатів цинічно побили охоронці підрозділу "Грифон" і місцевого відділення спецпідрозділу "Беркут", - говориться в заяві.

Тим самим, сказано в документі, була грубо порушена Конституція, тому Партія регіонів звертається до президента з вимогою "негайно втрутитися в ситуацію".

"Ми звертаємося також до міністра внутрішніх справ України з наполегливою вимогою покарати підлеглих йому працівників спецпідрозділу "Беркут", що скоїли напад на депутатів Верховної Ради", - говориться в заяві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування