Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США просить не боятися їхнього десанту, бо він не військовий

П'ятниця, 2 червня 2006, 18:24

Посольство США в Україні наголошує, що резервісти корпусу морської піхоти США, які 1 червня прибули до аеропорту Сімферополя, не є військовими, і всі вони працюють на цивільних посадах у США.

Про це повідомила прес-служба посольства США, коментуючи ситуацію в Криму.

Американців до України запросив уряд для допомоги у модернізації українського навчального полігону у Старому Криму, йдеться у відповідній заяві посольства.

Прес-служба відзначає, що резервісти приєдналися до своїх колег, які прибули 27 травня на борту транспортного торгового судна "Едвантидж".

Це судно на запрошення українського уряду увійшло до порту Феодосія в Криму і вивантажило матеріали та обладнання для будівельного проекту.

"У Криму зараз перебуває близько 200 резервістів. Всі вони працюють на цивільних посадах у США. Для підтримання своєї кваліфікації вони щороку на три тижні залишають ці посади і виконують завдання у військові сфері. Як тільки цей щорічний обов’язок буде виконано, вони повернуться до своєї цивільної роботи в США", - йдеться у заяві.

Резервісти, які прибули цього тижня, не задіяні в жодному військовому навчанні.

Будівельному підрозділу наказано звести санітарні споруди й інші прості вигоди для використання українськими військовими, які потім залишаться у розпорядженні України.

Посольство США відзначає, що зараз продовжує працювати з українським урядом щодо вивозу будівельного обладнання з порту і зняття напруги, спричиненої протестами в Криму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування