Дріжчаний став жертвою війни між БЮТ і "Нашою Україною"?

П'ятниця, 2 червня 2006, 19:57

Політолог Володимир Карасьов заявляє, що зараз у портфелі глави СБУ зацікавлена Партія регіонів, БЮТ і президентська сторона.

"У самій президентській сфері впливу, у президентській орбіті, є різні групи, які вважають за необхідне сьогодні не тільки почистити спецслужби від старих кадрів, але і взяти під контроль цей важливий ресурс", - заявив Карасьов, слова якого наводить Ліга.

У свою чергу політолог Віктор Небоженко вважає, що за вплив у СБУ боряться дві групи.

"Насамперед, це ті сили, які б хотіли бачити прем'єром Тимошенко і главою СБУ її вірного соратника Турчинова",- відзначає Небоженко.

"З іншого боку, старі групи, що, узагалі, на політику мало звертали увагу, прилаштовувалися до інтересів вищої президентської влади, і більше займалися бізнесом, ніж політикою", - підкреслює він.

Також двох суб'єктів, які боряться за контроль над СБУ виділив політолог Андрій Єрмолаєв.

На його думку службу хоче контролювати офіцерська еліта СБУ, "тобто та її частина, яка за своїм вихованням і спеціальністю, у першу чергу, військова, а потім вже - політична".

До другої групи Єрмолаєв відніс людей, пов'язаних з діяльністю "нового режиму" які, "як і раніше, розглядають СБУ як інструмент для контролю за конкурентами й інструмент впливу, але знову таки, виходячи з розуміння того, що цю службу потрібно реформувати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування