Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" вже готується затягувати договір про коаліцію

Субота, 3 червня 2006, 15:22

Угода про створення коаліції у Верховній Раді, принаймні, у ї економічній частині, ще не готова.

Про це заявила в суботу журналістам народний депутат, член "Нашої України" Ксенія Ляпіна.

За її словами, у якомусь виді угоду буде представлено 7 червня, однак "Наша Україна" буде наполягати на її подальшому обговоренні.

"Є ключові питання, що відображені там або дуже компромісно, так компромісно, що це спосіб просто піти від відповіді, або не відображені, тобто винесені до протоколу розбіжностей", - сказала вона.

На думку Ляпіної, угоду, у якій є відхід від злободенних питань, не можна назвати хорошою і формувати на її основі майбутній уряд. "А що буде робити уряд, коли він зіштовхнеться з цим питанням?" - сказала вона.

Зокрема, Ляпиіна відзначила, що компромісна формула використана у відношенні ринку землі сільськогосподарського призначення.

У той же час, член "Нашої України" Микола Катеринчук на засіданні податкового клуба в суботу заявив, що в коаліційну угоду буде включена стратегія реформування податкової системи України.

За його словами, представники трьох політичних сил, що працюють над коаліційною угодою, усвідомлюють необхідність зміни системи ПДВ в Україні, однак дискусія по моделі зміни ще продовжується.

Катеринчук висловив упевненість в тому, що допрацювати спірні питання за кілька днів удасться.

Зокрема, у відношенні ПДВ він назвав дві позиції, що обговорюються: або змінити систему адміністрування податку за зразком, що діє в європейських країнах, або скасувати його зовсім і замінити якимсь іншим податком.

Катеринчук із задоволенням підкреслив, що всі сторони прийшли до згоди в тому, що повинен бути проголосований законопроект "Про спрощену систему оподатковування".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування