День Конституції відзначиться козаками і гирями

Субота, 3 червня 2006, 18:30

Кабмін затвердив план заходів з підготовки святкування 10-ї річниці Конституції України.

Серед заходів, що відбудуться 28 червня - прийом в Національному палаці "Україна" за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, акредитованого в країні дипкорпусу, міжнародних суспільних організацій, політичних партій, діячів науки та культури.

Також заявлені виставки фото- та архівних документів, які ілюструватимуть процес прийняття Конституції, становлення та розвиток конституціоналізму в країні.

В культурних установах, військових частинах, а також місцях відпочинку дітей, планується проводити заходи з освітлення процесів розвитку вітчизняного конституційного права, життя та діяльності історичних осіб.

"Для молоді проводитимуться різноманітні розважальні заходи, серед яких, фізкультурно-масові та спортивні показові виступи певних спортсменів та спортивних колективів, що популяризують види спорту, властиві українському народу – козацький двобій, гирьовий спорт", - повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема планується конкурс на кращий проекти спорудження пам’ятника гетьманові Пилипу Орлику в Києві та Батурині.

На майдані Незалежності та на Співочому полі Печерського ландшафтного парку в місті Києві відбудуться святкові концерти.

Святкові феєрверки побачать мешканці міст Києва та Севастополя, міст-героїв, мешканці обласних центрів та міст дислокації штабів Збройних Сил України.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування