Ющенко узаконив корабель НАТО, а незгодних вижене з України

Неділя, 4 червня 2006, 12:44

Президент Віктор Ющенко ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони "Про підготовку до проведення багатонаціональних військових навчань "Сі Бриз – 2006" та "Тугий вузол – 2006".

Як повідомляє прес-служба президента, відповідний указ він підписав 3 червня.

Ющенко констатував, що цим рішенням РНБО підтверджено необхідність проведення на території України багатонаціональних навчань за участю підрозділів збройних сил інших держав.

Реклама:

Президент також відзначив, що Радбез звернув увагу Феодосійської, Миколаївської міських рад та інших органів місцевого самоврядування на неприпустимість перевищення визначених для них законом повноважень, що проявилося у прийнятті ними рішень щодо заборони проведення багатонаціональних навчань.

Посадовим особам відповідних органів місцевого самоврядування запропоновано терміново вжити адекватних заходів щодо забезпечення громадського порядку.

Разом з тим, керівництву СБУ, МВС, Адміністрації Державної прикордонної служби доручено невідкладно вирішити питання щодо видворення за межі України іноземних громадян, які беруть участь в акціях протесту на території України, і вжити заходів щодо недопущення їх в’їзду в Україну в подальшому.

ВІДЕО ДНЯ

Міністерству внутрішніх справ, відповідним місцевим державним адміністраціям доручено забезпечити охорону громадської безпеки та правопорядку під час проведення навчань, а органам прокуратури рекомендовано невідкладно дати правову оцінку згаданим рішенням та діям посадових осіб органів місцевого самоврядування.

У суботу президент також направив до Верховної Ради для позачергового розгляду – як невідкладного – проект Закону України "Про схвалення рішення про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2006 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...