Викрити отруювачів Ющенку заважав Піскун?

Неділя, 4 червня 2006, 18:49

Колишній міністр охорони здоров’я і член парламентської комісії з розслідування звинувачень про отруєння Віктора Ющенка Микола Поліщук вважає, що остання експертиза в цій справі була проведена з політичною метою.

"Я думаю, що це було більш політично вмотивовано, радше як була необхідність ще раз доводити цей факт", - сказав Поліщук в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

За словами Поліщука, під час парламентських перегонів дехто почав говорити, що експертиза була проведена без участі українських фахівців. "Тож нову експертизу було зроблено, щоб розвіяти ці сумніви", - зазначив він.

Разом з тим, екс-міністр сказав, що проведення цього дослідження буде мати дуже важливе значення щоб встановити час, коли діоксини потрапили в організм.

Він також висловив думку, що результатів двох експертиз насправді більше, ніж повідомляється, але ці результати не оприлюднюються.

Коментуючи висловлювання Ющенка, що йому відомо про причетних до отруєння, яких він має намір назвати після виборів, Поліщук зазначив: "Я гадаю, що він мав підстави з певною вірогідністю говорити про це. Чому? Тому, що відомо було які сили стояли проти нього і які сили не хотіли допустити його до президентства".

Разом з тим, екс-міністр висловив думку, що політична нестабільність і нестабільність у правоохоронних органах України не сприяли проведенню ефективного слідства у цій справі.

"І ви знаєте, хто вів слідство. Довший час, слідство вела Генеральна прокуратура під керівництвом Піскуна, який тепер є народним депутатом від партії Регіонів. Я гадаю, що ще не скоро можна буде отримати багато інформації з цього приводу", - вважає Поліщук.

Він також висловив думку, що до отруєння не була причетна закордонна сила.

"Радше - ті структури, які були в Україні. Друга справа – звідки діоксин?", - сказав екс-міністр, припустивши, що отрута могла бути завезена з-за кордону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...