УКРАЇНА ЗАБОРОНИЛА В'ЇЗД ДЕПУТАТУ ДЕРЖДУМИ РОСІЇ

Понеділок, 5 червня 2006, 13:45

Служба безпеки України в суботу заборонила в'їзд в Україну депутату Держдуми Росії, голові комітету зі співпраці між українським і російським парламентами Костянтину Затуліну.

"В'їзд заборонено на підставі закону України про правовий статус іноземців і осіб без громадянства в інтересах забезпечення безпеки України", - повідомила "Українській правді" прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко.

"Діяльність Затуліна створює передумови для здійснення протиправних проявів, пов'язаних із зазіханням на територіальну цілісність і недоторканність України, розпалення міжнаціональної ворожнечі", - додала вона.

За словами джерел "Української правди" в СБУ, в'їзд на територію України заборонено ще кільком громадянам Росії.

Як відомо, Затулін брав участь в акціях протесту проти приїзду НАТОвського судна до Феодосії.

Раніше джерела "Інтерфаксу" у правоохоронних органах припускали, що заборона на в'їзд до Москви члена політради громадянської партії "Пора", позаштатного радника міністра закордонних справ України Сергія Євтушенка могла стати відповідною реакцією російської сторони на санкції щодо Затуліна.

Затулін також є директором інституту країн СНД.

В свою чергу, Затулін заявив, що СБУ і міністр закордонних справ Борис Тарасюк, не пускаючи його до України, свідомо розпалюють конфлікт в українсько-російських відносинах.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування