Генпрокуратура посварила Луценка і прокурора за скандал

Понеділок, 5 червня 2006, 14:24

Перший заступник генпрокурора Сергій Винокуров негативно ставиться до конфлікту, який виник між прокурором Київської області Юрієм Гайсинським та міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

"Це сумна подія, будемо говорити так, коли посадові особи виясняють свої стосунки на шпальтах газет чи в ефірі", - сказав Винокуров в інтерв`ю журналістам, повідомляє УНІАН.

"Що стосується висловлювань і міністра, і прокурора області, то я негативно ставлюсь до висловлювань як одного, так і іншого. Це питання публічності. Немає жодних підводних каменів в цьому питанні. Але це поважні люди, я з повагою ставлюсь як до міністра внутрішніх справ, так і до прокурора області. Але я вважаю, що їхні дії невірні", - додав заступник генпрокурора.

Винокуров також зауважив, що рішення за відповідною кримінальною справою ухвалюється прокурором, який її безпосередньо веде.

"Безумовно, прокурор має можливість офіційно відреагувати на ті дії, які відбуваються по цій кримінальній справі, але в рамках тільки законності чи незаконності цих дій", - зазначив Винокуров.

Як відомо, конфлікт між Гайсинським та Луценком виник через кримінальну справу, порушену за фактом побиття Бориспільського міжрайонного прокурора Олександра Кузовкіна.

Винокуров нагадав, що кримінальна справа порушена за фактом побиття Кузовкіна, розслідується. "Є посадові особи, які займаються розслідуванням цієї справи і ухвалюють рішення", - сказав він.

Відповідаючи на питання щодо заяви, яку Гайсинський надіслав на ім’я генпрокурора Олександра Медведька з проханням порушити стосовно Луценка кримінальну справу за розголошення даних досудового слідства у справі про побиття Кузовкіна, Винокуров відповів:

"Не знаю. Вперше чую. Не може вимагати нічого прокурор області від генерального прокурора".

Водночас Винокуров додав, що, якщо така заява надійшла, "вона безумовно буде розглянута в рамках тих повноважень, які є у Генеральної прокуратури".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News