Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці чистять Крим, а їх підозрюють у контрабанді

Понеділок, 5 червня 2006, 14:50

Порожні контейнери, вивантажені в порту Феодосії з американського судна, призначені для зберігання продуктів у польових умовах.

Про це повідомив керівник прес-служби Міністерства оборони Андрій Лисенко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у складі вантажу знаходилося 3 порожніх опечатані й опломбовані контейнери типу "рефрижератор", що повинні були використовуватися на полігоні для зберігання продуктів.

Крім того, за його словами, був один порожній контейнер звичайного типу, який слідує транзитом, і він не був ні опечатаний, ні опломбований.

Лисенко повідомив, що група депутатів несанкціоновано розкрила контейнери типу "рефрижератор" і звинуватила військових у тому, що вони щось вивезли.

"Насправді ніхто нікуди нічого не вивозив, оскільки правом на розпечатування цих контейнерів володіє брокерська фірма "Факт-9", акредитована при кримській митниці, разом із представниками митниці і прикордонної служби", - заявив він.

Деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що в контейнерах могли знаходитися вибухові й отруйні речовини. Про це нібито свідчать спеціальні наклейки. Однак Міноборони спростувало цю інформацію.

Раніше "Эхо Москвы" з посиланням на ИТАР-ТАСС повідомило, що в порту Феодосії було виявлено розкриті кілька американських контейнерів, причому вантаж зник.

За словами радіостанції, це засвідчила група місцевих депутатів. Вони не виключають, що це був контрабандний вантаж. Що було в контейнерах, намагаються з'ясувати слідчі.

Як відомо, американське судно прибуло в Феодосію в рамках підготовки військових навчань "Сі Бриз-2006".

У той же час УНІАН повідомляє, що американські військові будівельники звернулися до мера Феодосії з пропозицією побудувати для школярів спортивний майданчик або футбольне поле.

За словами заступника начальника Генштабу ВСУ віце-адмірала Ігоря Князя, поки техніка проходить етап розмитнення, в американських військових будівельників є на це час і можливості.

Князь відзначив, що американські військові будівельники після прибуття в Україну попросили "дати їм яку-небудь роботу".

Американські військові прибрали територію Феодосійського військового санаторію, а також підготували пляжі міста до купального сезону.

Українська правда за матеріалами Інтерфакс-Україна, "Эхо Москвы", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування