БЮТ порушить справу проти Генпрокуратури через Турчинова

Понеділок, 5 червня 2006, 15:08

Блок Юлії Тимошенко ініціюватиме порушення кримінальної справи проти заступника генпрокурора Віктора Шокіна за незаконне порушення ним кримінальних справ проти екс-голови СБУ Олександра Турчинова та його заступника Андрія Кожем'якіна.

Про це на прес-конференції в понеділок повідомив керівник юридичного департаменту БЮТ Андрій Портнов.

"БЮТ буде вимагати притягнення до кримінальної відповідальності одного з заступників генпрокурора Віктора Шокіна згідно зі статею 372 Кримінального Кодексу України, що передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років", - сказав Портнов.

За його словами, прокуратура і досі залишається "репресивним органом і діє в інтересах певних кланів".

За словами Портнова, кримінальні справи проти Турчинова і Кожем'якіна були порушені для того, щоб не допустити їх на керівні посади в правоохоронних органах.

"Все це носить замовний та провокаційний характер. Скомпрометувавши в очах людей колишніх керівників СБУ, декому буде дуже легко пояснити людям чому цих людей не можна призначати на керівні посади в правоохоронних органах", - сказав Портнов.

"Він також зазначив, що БЮТ ініціюватиме здійснення повного оновлення кадрового складу ГПУ.

Раніше БЮТ заявив про фальсифікацію посадовими особами Генпрокуратури справи про прослуховування телефонних розмов СБУ за часів керівництва Олександра Турчинова.

Про це йшлося в прес-релізі БЮТ, поширеному на прес-конференції адвокатів Олександра Турчинова та Андрія Кожем'якіна.

У ньому також сказано, що представники Генпрокуратури не з'являються на судові засідання у цій справі, "блокуючи їх роботу".

"Генпрокуратура боїться надати докази суду виключно з однієї причини – тому що їх немає і ніколи не існувало в природі, окрім як у хворобливій фантазії замовників незаконного кримінально-репресивного переслідування наших колег", - говориться в заяві.

"БЮТ заявляє, якщо 8 червня, в день чергового розгляду кримінальних справ, представники прокуратури знову проігнорують свої посадові обов’язки і вимоги законодавства та знову не з’являться на судове засідання, Блок Юлії Тимошенко ініціюватиме порушення кримінальних справ проти посадових осіб ГПУ, які фальсифікували ці справи та осіб, що відповідають в ГПУ за направлення до суду матеріалів кримінальних справ", - говориться в заяві.

Блок Юлії Тимошенко також наполягатиме на повній зміні всього керівного складу Генеральної прокуратури.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...