Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко шукає обхід Росії в Румунії

Понеділок, 5 червня 2006, 15:33

Президент Віктор Ющенко переконаний, що енергетичне співробітництво країн Чорноморського регіону може бути більш системним та ефективним.

Про це Ющенко заявив у пронеділок у Бухаресті під час виступу на Саміті Чорноморського форуму "За діалог та партнерство", повідомляє прес-служба президента.

Він підкреслив, що Україна, прагнучи активізувати співробітництво у цій галузі, пропонує започаткувати в рамках Спільноти демократичного вибору новий консультаційний механізм – Енергетичний діалог трьох морів.

Ключовим завданням цього органу було б вироблення узгодженої регіональної політики в енергетичній сфері, розгляд актуальних проектів та важливих аспектів такої співпраці.

"Це дозволить створити новий формат співробітництва між країнами Балтійсько-Чорноморсько-Каспійського регіону та ЄС, що об’єднуватиме всі зацікавлені сторони - постачальників, транзитерів та споживачів енергоносіїв", – наголосив Ющенко.

Президент також відзначив у виступі, що динаміка світового ринку вуглеводнів визначає необхідність диверсифікації та розширення доступу до джерел енергопостачання, пошуку нових маршрутів доставки.

В першу чергу, за його словами, це стосується багатого на енергоносії регіону Центральної Азії.

В цьому контексті Ющенко привітав початок функціонування нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан. "Це важлива подія світового значення", – наголосив він.

Президент підкреслив, що з метою розширення транзитних можливостей, зокрема на чорноморському напрямі, в Україні буде побудовано Кримський морський транспортно-промисловий комплекс "Донузлав".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування