ДЛЯ ЮЩЕНКА ТИМОШЕНКО НЕ ЛЕГКИЙ, АЛЕ Й НЕ ФАТАЛЬНИЙ ВАРІАНТ

Вівторок, 6 червня 2006, 12:26

Президент Віктор Ющенко у вівторок зустрінеться з учасниками коаліції.

Про це він повідомив на конференції у вівторок.

"Запланована на сьогодні зустріч з учасниками політичної коаліції. Та попередня домовленість щодо єдиного документу виконана. Залишилося чи то найлегше, чи то найважче – формування зони впливу, розподіл портфелів, комітетів і комісій ВР", - заявив Ющенко.

Реклама:

"Є декілька питань, що неурегульовані. Це інтеграційні процеси, історичні, окремих політик в окремих національних секторах, але при останній зустрічі у мене склалося враження, що сторони підуть на такий тип формулювання цієї політики, який я пропоную", - зазначив Ющенко.

Він відзначив, що поки не вирішеним питанням залишається розподіл сфер впливу.

"Що стосується амбіцій – це буде найскладнішим питанням. З сьогоднішніх заявок, які сьогодні є, СПУ пропонує Олександра Мороза на голову Верховної Ради, БЮТ – Юлію Тимошенко на прем’єра. Я не скажу, що це легка позиція для полеміки, але не скажу, що вона є фатальною. Можливо, нам потрібно пройти ще один раунд переговорів", - зазначив президент.

ВІДЕО ДНЯ

"Потім я зміг би сформулювати більш чітку позицію по нашим домовленостям, що стосується кандидатур на прем’єр-міністра і голову ВР", - додав він.

Він також пообіцяв, що ці переговори вестиме чесно, відкрито. "Мені важливо, щоб переговори проходили у великій повазі до деяких абсолютів: повага до результатів виборів, шанувати Конституцію і закони. Іншими словами, шанувати розподіл, принципи і правила кадрових формувань деяких інститутів", - зазначив він.

За словами Ющенка, він не прийме "формування силових інститутів на політичній основі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування