Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі "ліквідують" Тимошенко і без домовленостей з "Нашою Україною"

Вівторок, 6 червня 2006, 12:28

Партія регіонів упевнена, що помаранчева коаліція не буде створена, заявив член політради партії Тарас Чорновіл.

"Ми справді думаємо, що буде створено коаліцію демократичних сил, однак у такому випадку ті сили, що ви назвали (БЮТ, СПУ, "Наша Україна"), не мають до неї відношення", - сказав він в інтерв'ю газеті "Столичні новини", передає прес-служба ПР.

"Назвати демократичною силою БЮТ, партію харизматичного типу з невизначеною ідеологією, не можна", - пояснив він.

"Чому ми так спокійно поводимося? Ми не те що думаємо, ми знаємо: помаранчевої, або майданної коаліції не буде. Так, її можна формально створити, а далі - буде голосування за прем'єра", - заявив Чорновіл.

Він запропонував припустити, що "Тимошенко домовиться з Порошенком (про це ходять чутки, хоча, чесно кажучи, я їм не дуже вірю)".

"Тут є одна умова з боку Порошенка: спікера вибирають раніше, ніж прем'єра. Якщо домовленості будуть про те, щоб вибрати спікера Порошенка, то він обов'язково зробить так, щоб Тимошенко потім розводила руками і говорила, як її обдурили", - розповів Чорновіл.

На його думку, 7 червня "усі назвуть одне одного зрадниками України, і на два тижні парламент може бути знову паралізовано".

"Ми думаємо, що коаліція буде або однозначно широкою, або її не буде взагалі. "Регіони" переконані, що або в липні, або у вересні-жовтні буде створено коаліцію, в якій будемо ми", - заявив член "Регіонів".

У той же час він спростував чутки про те, що "Наша Україна" і Партія регіонів ведуть переговори про спільне відсторонення від влади лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

"Не ведемо (подібні переговори) з однієї лише причини: ми і без переговорів проголосуємо за відставку Тимошенко (якщо вона все-таки займе посаду прем'єра), коли НУ визнає, що свої коаліційні домовленості вона виконала", - заявив Чорновіл.

"Але тут потрібно, щоб була політична воля з боку "Нашої України", - додав він.

На питання, яким чином Партія регіонів має намір знаходити з "Нашою Україною" спільну мову у випадку створення загальної коаліції, Чорновіл відповів: "Ми їх просто не любимо. Але це не є категорія, що діє в політиці".

"Якщо ми підемо на співробітництво з "Нашою Україною" - будемо більше працювати з такими людьми, як Єхануров. Частина людей у НУ швидко перефарбовуються. До них відносяться Зварич і Безсмертний", - заявив член ПР.

В той же час він зазначив, що у Партії регіонів з "Нашою Україною" дуже велика ідеологічна схожість.

"Ідеологічно ми можемо співіснувати... Складно, але з кимось же доведеться співпрацювати? Якщо відбудеться розпуск парламенту, у країні буде хаос...", - додав Чорновіл.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...