Бродський стверджує, що Черновецький хотів його купити

Вівторок, 6 червня 2006, 18:21

Лідер фракції БЮТ у Київській міськраді Михайло Бродський обвинувачує мера Києва Леоніда Черновецького в підкупі депутатів фракції з метою розвалити її.

"Позиція сьогоднішнього мера нічим не відрізняється від того, що робив пан Омельченко", - заявив Бродський на прес-конференції у вівторок.

Представник БЮТ зазначив, що Черновецький пропонує депутатам від БЮТ посади або гроші в обмін на вихід з фракції.

"Мені особисто Леонід Михайлович Черновецький пропонував посаду першого заступника за розкол фракції Блоку Юлії Тимошенко", - заявив Бродський, додавши, що він відмовився від цієї пропозиції.

За його словами, одному з депутатів фракції також пропонувалася посада голови земельного комітету, іншому - заступника голови Київської міськадміністрації з медицини.

Крім того, членам фракції БЮТ пропонують гроші, і сума сягає 1 млн. грн., зауважив Бродський.

Разом з тим, член фракції БЮТ Микола Ламбуцький був змушений вийти з фракції під загрозою звільнення з посади керівника КП "Київпастранс".

"Йде дерибан. Два місяці місто не працює, два місяці - ніяких рішень, два місяці немає ради", - заявив Бродський.

При цьому він зазначив, що Черновецький не збирає пленарне засідання Київради у зв'язку з тим, що йому "потрібна його більшість".

За його словами, "якби кияни хотіли, щоб Блок Леоніда Черновецького мав більшість, вони б за нього проголосували".

У той же час Бродський заявив, що фракція БЮТ вимагає від Черновецького скликати сесію у найближчі два дні. Інакше, зазначив лідер фракції, бютівці готові самі організувати і провести пленарне засідання сесії.

За його словами, відповідне звернення депутатів фракції було передано у понеділок заступнику Київського міського голови, секретарю Київради Олесю Довгому з 40 підписами членів фракції БЮТ.

"Ми даємо меру, як це записано в законі, 14-15 днів. Потім ми маємо право, згідно із законом, самі провести цю сесію, навіть якщо шановний пан мер не захоче цього робити", - наголосив Бродський.

Фракція БЮТ пропонує винести на порядок денний засідання розгляд звітів Київського міського голови за квітень-травень поточного року і секретаря Київради про роботу робочих груп.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...