Парламент у середу займеться Феодосією, двома міністрами і побитими депутатами

Вівторок, 6 червня 2006, 19:07

Верховна Рада в середу розгляне питання про створення слідчих комісій із ситуації у Феодосії й у зв'язку з побиттям депутатів у Дніпропетровській облраді.

Про це заявив один з лідерів КПУ Адам Мартинюк.

Крім того, за його словами, парламент розгляне проект постанови про відставку міністра оборони Анатолія Гриценка і міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.

Відповідаючи на питання щодо включення до порядку денного законопроекту про схвалення рішення президента про допуск іноземних військ для участі в навчаннях, Мартинюк відзначив, що в цьому відношенні склалася "цікава ситуація".

Він повідомив, що на засіданні підготовчої групи у вівторок представники політичних сил, які підтримують президента, не виявляли бажання розглядати подібний законопроект на засіданні в середу.

Мартинюк також нагадав, що за Конституцією рішення парламенту підписує спікер. "А голови Верховної Ради немає. Тому, якщо ми приймемо закон, хто підпише цей закон?", - запитав він.

Законодавство також вимагає, щоб усі законопроекти попередньо розглядалися профільними комітетами, які також усе ще не сформовані.

У зв'язку з цим Мартинюк висловив думку, що в середу на засіданні парламенту питання про прийняття законопроекту про допуск іноземних військ на територію України, швидше за все, розглядатися не буде.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...