Нафтогаз" обіцяє віддати борги RosUkrEnergo

Вівторок, 6 червня 2006, 20:18

НАК "Нафтогаз України" до 20 червня обіцяє вирішити питання з боргом перед RosUkrEnergo.

Про це повідомила заступник голови правління НАКу Євстахія Лехітська голові правління "Газпрому" Олексію Міллеру.

"До 20 червня це питання буде вирішено. Я думаю, що питань не буде, тому що як би не складалася ситуація для нас - "Нафтогазу України" - на зовнішньому ринку, рейтинг "Нафтогазу" не падає, усе-таки нам довіряють. І ми кредити оформляємо з тією метою, щоб усе-таки розрахуватися за газ з Росії", - заявила вона.

Як заявляв раніше "Газпром", "Нафтогаз України" не розрахувався з RosUkrEnergo за поставлений у січні-квітні 2006 року природний газ.

"Ми зажадали від RosUkrEnergo ("Росукренерго") відшкодувати борг у розмірі $600 млн., накопичений у розрахунках за газ за чотири місяці, а RosUkrEnergo, у свою чергу, виставила рахунок на ту ж суму "Нафтогазу України". Зараз "Нафтогаз" веде переговори про залучення кредиту на $500-600 млн. із низкою західних банків. Ми розраховуємо протягом 10 днів одержати гроші", - зазначив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Рязанов.

Тим часом, в.о. директора з фінансових і інвестиційних питань НАК Ярослав Диковицький заявляв, що поточний борг "Нафтогазу" перед RosUkrEnergo - близько $400 млн.

За його словами, така заборгованість "Нафтогазу" перед RosUkrEnergo виникає через розрив між часом оплати поставленого газу і часом оплати "Газпромом" послуг з транзиту .

Диковицький вважає, Україна розрахується перед RosUkrEnergo після того, як "Газпром" оплатить надані "Нафтогазом" послуги з транзиту природного газу через українську територію.

RosUkrEnergo, 50% статутного фонду якого належить "Газпрому", є ексклюзивним постачальником російського і середньоазіатського природного газу на Україну.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування