Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко нагадав Януковичу, як при ньому в Україні було НАТО

Вівторок, 6 червня 2006, 20:36

Конфлікт навколо спільних з НАТО навчань "Сі-Бриз 2006" є спробою інформаційно-політичного впливу на центральну владу в Україні.

Таку думку висловив міністр оборони Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу "1+1" у вівторок.

"Це сценарій інформаційно-політичного впливу загалом на центральну владу в Україні. І питання, справді, стоїть чи є центральна влада, чи немає. Центральна влада існує в будь-якій країні", - наголосив Гриценко.

Він також зазначив, що в будь-якій країні питання проведення військових навчань вирішує центральна влада, а не місцеві органи. "В будь-якій країні, де проводити навчання, вирішує не місцева рада Партеніту, це вирішує центральна влада. Так було і так буде в Україні", - заявив він.

Він також наголосив, що якби політичні сили "не підбурювали ситуацію в Криму, населення б взагалі не помітило цих навчань". "Так було в попередні роки, коли урядом керували і Пустовойтенко, і Ющенко, і Кінах, і Янукович. Проходили навчання, і ніяких проблем не виникало", - зазначив Гриценко.

"На жаль Україна стала заручником екстремістських дій політичних сил, які набрали максимум 6 % голосів", - зазначив він.

На питання щодо критики президента про недостатню координацію всіх інституцій у підготовці до навчань, Гриценко зазначив:

"Це питання інформування різних посадових осіб. Коли виходять в прямий ефір керівники місцевих рад і говорять, що вони не знали про проведення навчань, я відповідально кажу - це брехня!".

"Вони знали. Знав уряд Криму, знав голова Верховної ради Криму. 24 травня я зустрівся з командуючим військово-морськими силами і все йому розповів. Але це не завадило йому вийти в прямий ефір і сказати, що військові нам не повідомили", - зазначив Гриценко.

Він також назвав рішення ВР автономії щодо оголошення Криму "територією без НАТО" неконституційним. "Це проти інтересів України, її власної армії, бо без навчань – це не армія. І це проти Росії, бо фактично вони поставили питання, щоб викинути чорноморський російський флот з території України. Росія також проводить свої навчання і бере участь у деяких разом з НАТО", - сказав Гриценко.

"Ми бачимо втручання певних сил Росії, на рівні держдуми на рівні окремих організацій у власні внутрішні справи. Це питання буде досліджено", - сказав Гриценко.

Він також зазначив, що в разі, якщо Верховна рада не дозволить проведення навчань, вони не відбудуться. "Але я переконаний, що на карті питання, чи договороспроможна Україна як держава. Чи може вона виконувати свої зобов’язання", - наголосив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...